Haberler ve Duyurular

Obama’nın ekonomi danışmanlarından Prof. Laura Tyson Aras Kargo’nun davetlisi olarak İstanbul’da

Dünyaca ünlü ekonomist Prof. Laura Tyson, Aras Kargo'nun davetlisi olarak Türkiye'ye geliyor. 6 Ekim'de Four Seasons Bosphorus'ta Aras Kargo'nun iş ortakları ile bir araya gelecek olan Tyson, global ekonomide Türkiye'nin yerini değerlendirecek.

Türkiye gelişmekte olan ekonomisiyle bölgesinin ve dünyanın yükselen değeri haline geliyor, dünya ekonomisine yön verenler Türkiye'yi ilgiyle takip ediyor. Yenilikçi vizyonuyla Türk ekonomisine 30 yılı aşkın bir süredir katkı sağlayan Aras Kargo, mevcut ekonomik durumu değerlendirmek ve gelecek yıllara projeksiyon tutmak amacıyla Prof. Laura Tyson'ı İstanbul'da ağırlıyor.

6 Ekim'de Four Seasons Bosphorus'ta Aras Kargo iş ortakları ile buluşacak olan Laura Tyson, dünyanın ekonomik geleceğini ve Türkiye'nin konumunu değerlendirecek. Global çerçevede Türkiye'nin pozisyonu hakkında bilgi verecek ve tavsiyelerini sunacak. Küresel ekonomide Türkiye'nin üstleneceği rolleri aktaracak olan Tyson, güçlü ekonomik yapılarda sürdürülebilirliğin önemine vurgu yapacak.

Laura Tyson: Başkanlar ABD ekonomisini ona danışıyor

Halen Barack Obama Hükümeti'nde Ekonomik Toparlanma Danışma Kurulu Üyesi üyesi olan Laura Tyson, 1995 - 1996 yılları arasında Bill Clinton Ulusal Ekonomik Danışmanlığı'nı üstlendi. 1997'den beri Morgan Stanley'in direktörlüğünü yürüten Tyson, aynı zamanda AT&T ve Eastman Kodak'ın da yönetiminde görev aldı. Beyaz Saray Ekonomik Danışmanlar Heyeti'nin ilk Kadın Oturum Başkanı olan ekonomist, 2002 – 2006 yıllarında London Business School'un ilk kadın dekanı olarak görev yaptı. Tyson, şu anda Kaliforniya Üniversitesi'nde Haas School Of Business Başkanlığı'nı yürütüyor.

Haberlere Git