Haberler ve Duyurular

Milliler, Doğa Dostu Araslarla kıyıya indi:

Aras Kargo, Riva kıyılarını milli sporcularla temizledi

Aras Kargo'nun gönüllü çalışanlarından oluşan Doğa Dostu Araslar platformu, 2016 yılından beri DenizTemiz Derneği/ TURMEPA iş birliği ile Türkiye'nin dört bir yanındaki kıyıları temizlemeye devam ediyor. Aras Kargo, bu seneki kıyı temizliğini Çevre Haftası kapsamında resmi sponsoru olduğu Türkiye Futbol Federasyonu’nun desteğiyle gerçekleştirdi. 1 Haziran 2022 Çarşamba günü ay-yıldızlı futbolcuların katıldığı etkinlikte, milli takım tesislerinin bulunduğu Riva kıyılarında toplam 44 kilogram atık toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı.

Türkiye’nin öncü ve yenilikçi kargo şirketi Aras Kargo, sürdürülebilirlik yaklaşımı çerçevesinde çevre ve topluma yönelik katkısını artırmaya devam ediyor. Çevreye ve doğal yaşama katkı sağlamak için DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ile bugüne kadar farklı illerde çok sayıda kıyı temizliği etkinliği gerçekleştiren Aras Kargo, toplamda 4 tondan fazla atık toplayarak denizlerden uzaklaştırılmasını sağladı. 7 yılda 15 farklı kıyıda toplanan atıkların ekonomiye geri kazandırılmasıyla 2 bin 480 kilo karbon emisyonu azatlımı sağlandı. Bu miktar 107 ağacın ömrü boyunca yakaladığı karbondioksite eşdeğer bir azaltıma karşılık geliyor.

Bu yıl “Sıfır Atık” temasıyla kutlanan Türkiye Çevre Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe, Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, Aras Kargo CFO’su Barbara Hagen ile birlikte şirketin genel müdür yardımcıları, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA Genel Müdür Yardımcısı Mine Göknar ve Doğa Dostu Araslar katıldı. Kıyı temizliğine destek vermek üzere alana gelen A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, A Milli Futbol Takımı oyuncuları Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Rıdvan Yılmaz, Yunus Akgün, Eren Elmalı, Doğan Alemdar, Salih Özcan ve Cenk Özkaçar’ın yanı sıra eMilli Takım oyuncuları Serhan Yeniaras ve Emirhan Erdem ile birlikte kısa süre içinde 44 kilogram atık toplandı.

Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın, “Genç kuşaklar çevre, iklim ve sürdürülebilirlik gibi konu başlıklarına çok daha duyarlılar ve hem devletlerden hem de iş dünyasından bu konudaki katkıların artırılması talebini yüksek sesle dile getiriyorlar. Sosyal fayda ve çevreye katkı üretmeyi şirketlerin temel sorumlulukları olarak görüyorlar. Kıyılarımızı korumak, güzelleştirmek ve gelecek nesillere bu zenginliği aktarabilmek hem çevresel hem de ekonomik açıdan yerine getirilmesi gereken bir görev. Bu süreçte yalnızca sporu destekleyen değil sürdürülebilirliği de önemseyen bir marka olarak Türkiye Futbol Federasyonu ile iş birliğimiz kapsamında A Milli Futbol Takımımızın teknik direktörü ve oyuncularıyla ve eMilli Takım oyuncularının katılımı ile Riva’nın kıyılarını temizledik. Çevremiz ve kıyılarımız için çok değerli olan bu etkinliğe katkılarından dolayı TURMEPA’ya, Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine, değerli hocamıza ve sporcularımıza ve tabii ki uzun yıllardır bu çalışmaları gönüllü olarak ve azimle sürdüren Doğa Dostu Araslara teşekkür ediyorum.” dedi.

Ayyarkın, Aras Kargo olarak çevre dostu projelerini büyük bir kararlılıkla sürdürdüklerini belirterek 2050’de 0 atık hedeflediklerini sözlerine ekledi.

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA Genel Müdür Yardımcısı Mine Göknar şunları söyledi: “Aras Kargo, Türkiye Futbol Federasyonu ve değerli sporcularımızı da burada yanımızda görmekten büyük sevinç duyuyoruz. Aras Kargo ile keyifli bir yol arkadaşlığımız var. Bugüne kadar farklı illerde çok sayıda kıyı temizle etkinliği gerçekleştirdik. Toplamda 4 tondan fazla atık toplayarak denizlerden uzaklaştırdık. 7 yılda 15 farkı kıyıda topladığımız atıkların ekonomiye geriye kazandırılmasıyla 2 bin 480 kilo karbon emisyonu azatlımı sağladık. Böylece 107 ağacın ömrü boyunca yakaladığı karbondioksite eşdeğer bir azaltım yaptık. İş birliklerimizin sürdürülebilir olmasını çok önemsiyoruz. Bu sayede doğa ve gezegenimize sağladığımız fayda fark yaratıyor. Uzun yıllar bu birlikteliğimizin sürmesini arzu ediyoruz.”

Haberlere Git