Haberler ve Duyurular

Aras Kargo'dan İstanbul'a 5000 ağaç

Türkiye'nin öncü kargo şirketi Aras Kargo, ÇEKÜL Vakfı ile beş yıldır sürdürdüğü Yeşile Hayat Hayata Yeşil Projesi kapsamında Kemerburgaz'da 5 hektarlık alana 5 bin ağaç dikti.

Bugüne dek 133 bin ağaç dikerek Anadoluyu yeşillendiren Aras Kargo, Kemerburgaz'daki eski maden ocağını yeniden ormana kavuşturmak ve bölgedeki doğal yaşamı canlandırmak hedefiyle rotasını bu kez İstanbul'a çevirdi.

Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, dikim töreninde yaptığı konuşmada “Küresel ısınmaya karşı mücadele, sosyal sorumluluk çalışmalarımızda birincil önceliklerimiz arasında yer alıyor. ÇEKÜL Vakfı ile yürüttüğümüz Yeşile Hayat, Hayata Yeşil kampanyasıyla çeşitli nedenlerle yitirilmiş ekolojik alanları yeniden yeşile kavuşturuyoruz. Kemerburgaz'daki bu eski maden ocağı rehabilite edilmeden önce bir daha canlı yaşamının var olmayacağı verimsiz bir sahaydı. Diktiğimiz 5 bin fıstık çamı, sahil çamı ve akasya ile bölgeyi doğal haline kavuşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Kargo sektörünün yenilikçi ve öncü markası Aras Kargo, ÇEKÜL Vakfı ile 2007 yılından bu yana sürdürdüğü Yeşile Hayat Hayata Yeşil projesi kapsamında bu yıl da Kemerburgaz'ı ağaçlandırıyor. Kemerburgaz Akpınar Köyü'ndeki eski maden sahasını yeşile kavuşturacak projenin dikim töreni 8 Mayıs Salı günü yapıldı.

Dikim töreninde konuşan Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, “Aras Kargo olarak kurum kültürümüzde sosyal vatandaşlık bilinci çok büyük bir yer tutuyor. Eğitim, spor, kültürel değerlerin ve çevrenin korunması konularında farklı sosyal sorumluluk çalışmalarına imza atıyoruz. Bu çalışmalar arasında çevre ve küresel ısınmayla mücadele birincil önceliğimiz. ÇEKÜL ile başlattığımız Yeşile Hayat Hayata Yeşil projesi ile bugüne dek Sivas Divriği, Kars Selim, Elazığ Sivrice, İzmir Seferihisar'da bölge topografyasına uygun 133 bin ağaç diktik. Şimdi de eski maden sahası olan Kemerburgaz Akpınar Köyü'ne rotamızı çevirdik. Ülkemizde hızla çoğalan eski maden ocaklarını tekrar verimli sahalar olarak doğaya kazandırmak için buralara bitki örtüsünü ve dolayısıyla ‘ağacı' ve ‘ormanı' geri getirmek gerekiyor. Bu sahaları yeniden yeşillendirmek, hektarlarca alanda yeniden orman alanlarına kavuşmamızı sağlayacak, su kaynaklarımızı kurtaracak ve bölgede doğal yaşam canlanacak. Burada diktiğimiz 5 bin fıstık çamı, sahil çamı ve akasya ile sahayı doğal haline kavuşturmayı hedefliyoruz. Bugünkü dikim törenini bir bahar şenliği gibi organize ettik ve çocuklarımızı getirdik. Yeni nesilleri doğal yaşam hakkında bilgilendirmek ve doğa sevgisi aşılamak da bizler için önem taşıyor” diye bilgi verdi.

ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Müftüoğlu ise “Topografyası bozulmuş olan eski maden ocağı sahaları İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nce yapılan rehabilitasyon eylem planı kapsamında ağaçlandırılıyor, doğal haline getirilip ormanlaştırılıyor. Sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları ve özel sektörün desteğiyle bu çaba güç kazanıyor. 5 yıldır verimli bir şekilde işbirliğimizin sürdüğü Aras Kargo ile Anadolu'nun farklı bölgelerinden sonra İstanbul'da ilk kez dikim yapıyoruz. Sahanın tümünde fıstık çamı, sahil çamı ve akasya dikimi yapıldı. Fıstık çamı ve sahil çamı ise bölge koşullarına uyumlu türler. Bu türlerin arasına akasya dikimi rehabilitasyon sürecini hızlandırmak için yapılıyor, akasya ağacı topraktaki azot seviyesini dengeliyor. Diktiğimiz ağaçlar diğer çam türlerine göre daha hızlı boylandığı için kısa zamanda bu bölge yemyeşil görüntüye kavuşacak, İstanbul'un oksijen kaynaklarından biri haline gelecek” diye konuştu.

Haberlere Git